Kořeněné vepřové nudličky se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1-2 lžíce olej
1 ks paprika
1 ks cibule
1 ks bílek
1 ks rajče
50-70 g pórek
50 g zelí
1 ks chilli paprička
0 ks badyán
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička kukuřičný škrob
1 lžička mletý zázvor
100 g kořenová zelenina
1 řapík řapíkatý celer
250 g vepřové maso
1 lžička karí koření
podle chuti
jidášovo ucho

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové či jiné maso (krůtí, kuřecí) nakrájíme na nudličky, smícháme se sojovou omáčkou, bílkem a škrobem a necháme chvilku odležet.

  2. Předem namočené jidášovo ucho nakrájíme na krátké nudličky. Mezitím nakrájíme cibuli na proužky a česnek na drobno. Potom veškero očištěnou zeleninu též na nudličky.A připravíme si koření.

  3. V pánvi rozpálíme olej, na který přihodíme naložené maso a za stálého míchání necháme maso zatáhnout, asi 5 minut zprudka smažíme. Přihodíme koření, po chvilce přidáme cibuli, jidášovo ucho a česnek. Po asi 2 - 3 minutách přidáme ostatní zeleninu. Nakonec podle chuti osolíme, případně dochutíme špetkou glutasolu. Nemusí být, vše záleží na vlastním uvážení.Já osobně glutasol používám minimálně, ale nezříkám se ho.

  4. Kořeněné vepřové nudličky se zeleninou podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!