Kořeněný guláš bez míchání recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
3 ks cibule
0-1 l voda
1 ks feferonka
2 kostky bujón
3 lžíce škrobová moučka
1 kg vepřová plec
2 lžičky gulášové koření
3 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Ostatní suroviny dobře promícháme. Bujónové kostky rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu.

  3. Všechno společně dáme do pekáče, lepší je do ohnivzdorné skleněné misky, přikryjeme alobalem a pečeme na 250 °C si 1,5 hodiny. Během pečení guláše nedoléváme vodu, nemícháme a nesundáváme alobal.

  4. Kořeněný guláš bez míchání podáváme třeba s vařenými brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!