Korpus na pařížský dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g kakao
4 ks žloutek
4 ks bílek
1 ks prášek do pečiva
100 g cukr moučka
50 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, moučkový cukr, kakao vyšleháme a přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně vmícháme do hmoty.

  2. Těsto na pařížský dort vlijeme do dortové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou, popř. použijeme pečící papír. Pečeme v rozehřáté troubě asi 25 minut. Čas si každá kuchařka upraví podle zkušeností s vlastní troubou a velikostí dortové formy. Čím menší forma, tím vyšší korpus. Upečený korpus na pařížský dort necháme vychladnout.

  3. Jako skvělou náplň do korpusu doporučuji koupenou krémovou čokoládovou náplň, kterou připravíme podle návodu. Touto náplní potřeme vychladlý korpus a dáme do lednice asi tak na 1 - 2 hodiny.

  4. Takto připravený Pařížský dort u nás nevydrží ani do večera.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!