Kotleta se slaninou pod hermelínovým závojem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 dl voda 1 ks hermelín olivový olej 8 plátků anglická slanina 4 porce vepřová kotleta mletý černý pepř koření na pečená masa 1 lžíce solamyl (škrobová moučka) mletý tymián
Postup Kotleta se slaninou pod hermelínovým závojem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso (bez kosti) opláchneme, připravíme porce a naklepeme. Okořeníme kořením na pečená vepřová masa, pepřem a mletým tymiánem. Zalijeme olivovým olejem a necháme uležet
Rozehřejeme olej na hlubší pánvi a vložíme maso. Po opečení otočíme a přikryjeme pokličkou. Zlehka podléváme - maso nesmí být ponořené. Asi po půl hodině porce masa osolíme, poklademe plátky slaniny a pečeme doměkka. Už ho neotáčíme
Je-li maso měkké, podlijeme ho vodou rozmíchanou se škrobovou moučkou (vznikne zahuštěná šťáva - omáčka) a poklademe porce masa plátky hermelínu. Pod pokličkou necháme sýr rozpéct
Podáváme s bramborovými hranolky (přelitými vzniklou omáčkou) nebo s jinou přílohou a se zeleninou (paprikou, rajčaty).