Koule z krůtího masa s fazolovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 ml vývar
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
1 ks cibule
200 g fazole
500 g krůtí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
voda
2-3 lžíce hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté krůtí maso smícháme s vejcem a strouhankou. Potom ho ještě osolíme a opepříme. Vše pořádně promícháme a tvoříme kuličky, které ještě jemně obalíme ve strouhance. Koule z krůtího masa opečeme dozlatova v rozpáleném oleji.

  2. Fazole pokrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a nasekáme. Cibuli opečeme dozlatova na oleji (můžeme i na oleji po kuličkách - dodá tomu šmrnc), přidáme zelené fazole a přilijeme vývar. Pokud nemáme vývar, přilijeme vodu a vhodíme kostku masoxu. Vše povaříme asi 10 minut.

  3. Mezitím si připravíme světlou jíšku z vody a hladké mouky. Jíšku přimícháme do vývaru a omáčku tím zahustíme. Omáčku dochutíme solí, mletým pepřem a můžeme i podravkou. Nakonec můžeme omáčku i zjemnit smetanou.

  4. Krůtí koule nakonec přidáme do omáčky.

  5. Koule z krůtího masa s fazolovou omáčkou podáváme s těstovinami, kuskusem či opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!