Koule z krůtího masa s fazolovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 ml vývar 1 ks vejce 3 lžíce strouhanka 1 ks cibule 200 g fazole 500 g krůtí maso podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby voda 2-3 lžíce hladká mouka olej na smažení
Postup Koule z krůtího masa s fazolovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté krůtí maso smícháme s vejcem a strouhankou. Potom ho ještě osolíme a opepříme. Vše pořádně promícháme a tvoříme kuličky, které ještě jemně obalíme ve strouhance. Koule z krůtího masa opečeme dozlatova v rozpáleném oleji.
Fazole pokrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a nasekáme. Cibuli opečeme dozlatova na oleji (můžeme i na oleji po kuličkách - dodá tomu šmrnc), přidáme zelené fazole a přilijeme vývar. Pokud nemáme vývar, přilijeme vodu a vhodíme kostku masoxu. Vše povaříme asi 10 minut.
Mezitím si připravíme světlou jíšku z vody a hladké mouky. Jíšku přimícháme do vývaru a omáčku tím zahustíme. Omáčku dochutíme solí, mletým pepřem a můžeme i podravkou. Nakonec můžeme omáčku i zjemnit smetanou.
Krůtí koule nakonec přidáme do omáčky.
Koule z krůtího masa s fazolovou omáčkou podáváme s těstovinami, kuskusem či opečenými brambory.