Koule z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vegeta 1 ks větší cibule 10 dkg anglická slanina 1 konzerva rajský protlak 3 - 4 lžíce ostrý kečup mletý černý pepř 1 kelímek smetana na vaření 1 ks střední mrkev 40 dkg vepřové syrové mleté maso zelená petrželka nebo kopřiva mléko nebo vývar
Postup Koule z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostky a vysmažíme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme a přidáme jemně nastrouhanou mrkev. Chvíli dusíme a pak sundáme z plotny. Pak přimícháme vepřové maso, okořeníme podle chuti a dobře promícháme. Ze směsi děláme kuličky a vložíme do kastrolu, které pak zalijeme omáčkou
Příprava omáčky: Do misky dáme rajský protlak, kečup, smetanu a mléko. Omáčku dobře promícháme
Na koule z mletého masa vlijeme omáčku a vaříme doměkka
Koule z mletého masa s omáčkou podáváme s rýží.