Koule z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vegeta
1 ks větší cibule
10 dkg anglická slanina
1 konzerva rajský protlak
3 - 4 lžíce ostrý kečup
mletý černý pepř
1 kelímek smetana na vaření
1 ks střední mrkev
40 dkg vepřové syrové mleté maso
zelená petrželka nebo kopřiva
mléko nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostky a vysmažíme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme a přidáme jemně nastrouhanou mrkev. Chvíli dusíme a pak sundáme z plotny. Pak přimícháme vepřové maso, okořeníme podle chuti a dobře promícháme. Ze směsi děláme kuličky a vložíme do kastrolu, které pak zalijeme omáčkou

  2. Příprava omáčky: Do misky dáme rajský protlak, kečup, smetanu a mléko. Omáčku dobře promícháme

  3. Na koule z mletého masa vlijeme omáčku a vaříme doměkka

  4. Koule z mletého masa s omáčkou podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!