Krémová papriková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 2 ks cibule 1 lžička libeček 70-80 g hladká mouka 500 g červená paprika 5 dl zeleninový vývar 1 dl smetana ke šlehání 1 lžička mletá sladká paprika 1 dl rajčatové pyré podle chuti sůl mletý barevný pepř
Postup Krémová papriková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm orestujeme. Posypeme sladkou paprikou, hladkou moukou a zlehka opražíme. Hrnec s jíškou odstavíme z ohně a za stálého míchání přilijeme zeleninový vývar, přisypeme libeček, přičemž stále šleháme metličkou, aby se z mouky neutvořily hrudky. Základ na paprikovou polévku necháme asi 5 minut povařit.
Mezitím si připravíme papriky. Zbavíme je stopek a jadérek, umyjeme je, nakrájíme na drobno a rozmixujeme. Smetanu ušleháme do polotuhé konzistence.
Rozmixované papriky a rajčatové pyré vmícháme do polévky a znovu rozmixujeme. Pár minut prohříváme, ale už nevaříme. Paprikovou polévku osolíme a okořeníme mletým barevným pepřem, na závěr vmícháme ušlehanou smetanu a máme hotovo.
Krémovou paprikovou polévku podáváme horkou s oblíbeným pečivem. Chutná i s krutonky.