Krémový likér Baileys recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l rum
200 ml smetana ke šlehání
2 plechovky zahuštěné slazené mléko Salko

Postup přípravy receptu

  1. Plechovky se salkem vložíme neotevřené do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme pomalu 1 - 1,5 hodinu.

  2. Salko vyjmeme a necháme vychladnout. Následně vlijeme do mixéru, postupně přiléváme rum a smetanu ke šlehání. Z těchto surovin ušleháme jemný likér.

  3. Abychom nemuseli plechovky se salkem vařit, můžeme koupit salko karamelové a rovnou vymícháme s rumem a smetanou.

  4. Krémový likér Baileys servírujeme k různým slavnostním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!