Kremrole naslano recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
250 g máslo
1 lžíce řeřicha
2 ks žloutek
1 lžíce pažitka
100 g majonéza
4 lžíce kefír
250 g hladká mouka
2 lžíce zakysaná smetana
250 g měkký tvaroh
1 ks vejce na potření
300 g pomazánkové máslo
100 g smetanový tavený sýr
2 lžíce čerstvý křen strouhaný

Postup přípravy receptu

  1. K mouce přidejte nakrájené změklé máslo, žloutky, kefír a smetanu. Rychle vypracujte těsto, zabalte do fólie a dejte do lednice asi na 30 minut.

  2. Potom těsto vyndejte, znovu propracujte, opět pečlivě zabalte a dejte do ledničky, tentokrát na 60 minut.

  3. Odpočaté těsto rozválejte na tenkou placku, rozkrájejte ji na dlouhé pásy a každý pás natočte na slabší trubičku na kremrole. Natočené těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Nechte vychladnout a pak stáhněte z trubiček.

  4. Pomazánkové máslo, tvaroh, majonézu a sýr utřete dohladka. Vmíchejte křen, řeřichu, pažitku a sůl. Krém nastříkejte do kremrolí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!