Kremrole naslano recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 250 g máslo 1 lžíce řeřicha 2 ks žloutek 1 lžíce pažitka 100 g majonéza 4 lžíce kefír 250 g hladká mouka 2 lžíce zakysaná smetana 250 g měkký tvaroh 1 ks vejce na potření 300 g pomazánkové máslo 100 g smetanový tavený sýr 2 lžíce čerstvý křen strouhaný
Postup Kremrole naslano recept
Postup přípravy receptu
-
K mouce přidejte nakrájené změklé máslo, žloutky, kefír a smetanu. Rychle vypracujte těsto, zabalte do fólie a dejte do lednice asi na 30 minut.
Potom těsto vyndejte, znovu propracujte, opět pečlivě zabalte a dejte do ledničky, tentokrát na 60 minut.
Odpočaté těsto rozválejte na tenkou placku, rozkrájejte ji na dlouhé pásy a každý pás natočte na slabší trubičku na kremrole. Natočené těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Nechte vychladnout a pak stáhněte z trubiček.
Pomazánkové máslo, tvaroh, majonézu a sýr utřete dohladka. Vmíchejte křen, řeřichu, pažitku a sůl. Krém nastříkejte do kremrolí.