Křenová pikantní pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce majonéza 4 lžíce zakysaná smetana 2 lžíce čerstvá pažitka 3 lžíce čerstvý křen 1 ks menší červená cibule 400 g jemný krémový sýr
Postup Křenová pikantní pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Majonézu, smetanu, jemně nastrouhaný křen, krémový sýr a nadrobno nasekanou menší cibuli dobře promícháme. Podle potřeby křenovou pomazánku přisolíme, dochutíme nasekanou pažitkou a dáme do lednice vychladit
Křenovou pikantní pomazánku podáváme nejlépe namazanou na čerstvém pečivu
Sýr jsem použila doma vyrobený. Použijeme 2 kusy (o váze 500 g) 3% bílého jogurtu a necháme 24 hodin překapat v cedníku, který vysteleme navlhčeným a dobře vyždímaným plátýnkem/utěrkou. Z jednoho 500 g jogurtu vznikne cca 200 g lahodného sýra typu Lučina
Majonézu můžeme v receptu na křenovou pomazánku nahradit tatarskou omáčkou.