Křenové zemáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 kg brambory
10 dkg špek
0.5 ks čerstvý křen
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
vařený uzený bůček
příloha
salát z červené řepy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a na pokrájeném rozškvařeném špeku je opečeme.

  2. Přendáme je do tukem ze špeku vymazaného pekáčku, brambory osolíme

  3. opepříme a navrch rozklepneme vejce, která taky opepříme a osolíme. Pekáček dáme do rozehřáté trouby zapéct.

  4. Porce křenových zemáků na talíři posypeme nastrouhaným křenem a přidáme plátek vařeného uzeného bůčku. Ale ten být nemusí.

  5. Jako příloha se ke křenovým zemákům hodí salát z červené řepy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!