Křenové zemáky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 kg brambory 10 dkg špek 0.5 ks čerstvý křen podle chuti sůl mletý černý pepř vařený uzený bůček příloha salát z červené řepy
Postup Křenové zemáky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory vařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a na pokrájeném rozškvařeném špeku je opečeme.
Přendáme je do tukem ze špeku vymazaného pekáčku, brambory osolíme
opepříme a navrch rozklepneme vejce, která taky opepříme a osolíme. Pekáček dáme do rozehřáté trouby zapéct.
Porce křenových zemáků na talíři posypeme nastrouhaným křenem a přidáme plátek vařeného uzeného bůčku. Ale ten být nemusí.
Jako příloha se ke křenovým zemákům hodí salát z červené řepy.