Křepelky nadívané foie gras recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce koření divočina
6 ks křepelka
na obalení
6 plátků slanina
nádivka
0 dl mléko
1 lžička limetka
1 lžička podravka
1 ks rohlík
1 špetka muškátový oříšek
0 dl armagnac
0 kg foie gras
1 lžíce nakládaný celý zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Foie gras rozmělníme vidličkou půl napůl s rohlíkem namočeným v mléce, můžeme i rozmixovat.

  2. Nádivku dochutíme (respektive dosolíme) podravkou, muškátovým oříškem, trochou koření divočina a zalijeme armagnacem (velkým panákem na nádivku do cca 6 křepelek).

  3. Ještě do nádivky přidáme nakládaný zelený pepř (samozřejmě bez láku) a na velmi jemno nasekanou limetku (minikostičky cca 2 x 2 mm), ta pak způsobí drobné "výbuchy" na jazyku.

  4. Nádivku nacpeme do křepelek, zvenku křepelky okořeníme směsí koření divočina a každou obalíme do plátku slaniny.

  5. Křepelky dáme péct na 30 minut do trouby předehřáté na asi 200 °C. Ke konci můžeme pustit na 10 minut gril, ale to už je opravdu Chef - D´Oeuvre.

  6. Křepelky nadívané foie gras podáváme jako delikátní hlavní chod s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!