Krkonošské kyselo 2 recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 2 lžíce máslo 6 ks brambory 1 ks cibule 1 lžíce kmín 1 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 2 hrstě sušené hřiby 150 g chlebový žitný kvásek
Postup Krkonošské kyselo 2
Postup přípravy receptu
-
Předem namočené sušené hřiby zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kmín, několik kuliček nového koření a sůl
Brambory uvaříme ve slupce. Kvásek rozpustíme ve vlažné vodě a důkladně rozmícháme. Na másle si orestujeme cibuli a pak na cibulce usmažíme vajíčka
Až jsou hřiby uvařené, opatrně za stálého míchání přes cedník nalijeme kvásek, přidáme oloupané a na kolečka nakrájené uvařené brambory
Na talíř dáme kyselo, hromádku smažených vajec na cibulce a přelijeme přepuštěným máslem.