Krkovička na jablkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule čerstvě mletý černý pepř 300 g vepřová krkovička bez kosti 3 lžíce domácí vepřové sádlo 2 ks kyselejší jablka - granny smith
Postup Krkovička na jablkách
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Jablka neloupeme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na plátky o tloušťce asi 2 až 3 mm. Vepřovou krkovičku omyjeme, osušíme a pokrájíme na silnější plátky o tloušťce asi 1,5 cm
Plátky krkovičky nenaklepáváme, jen je nařežeme po obvodu okraje, aby se během pečení nekroutily. Krkovičku osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky
Do pekáče na dno rozložíme pokrájenou cibuli a na cibuli poklademe nakrájená jablka. Krkovičku položíme na jablka, krkovička během pečení přebere příjemnou kyselejší chuť jablek. Na volná místa poklademe čtvrtky brambor a všechno přelijeme horkým rozpuštěným sádlem
Nepřikrytý pekáč s krkovičkou vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 35 až 40 minut, dokud se maso nezbarví do pěkné červeno - hnědé barvy
Krkovičku na jablkách servírujeme horkou v pekáči, ve kterém se nám všechno najednou upeklo, aby si každý mohl nabrat sám podle svojí chuti.