Krkovička s adžikou na zeleninové postýlce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 6 ks brambory 1 ks cibule 1 ks cuketa 2 ks mrkev 1 ks kedlubna 2 ks papriky 1 lžička drcený kmín 1 lžíce sušené oregano 1 lžíce sušená majoránka 1 balíček koření adžika 1 kg krkovička bez kosti 3 lžíce grilovací koření bez soli
Postup Krkovička s adžikou na zeleninové postýlce
Postup přípravy receptu
-
Den předem umyjeme krkovičku, osušíme ji a nakrájíme na 1 - 1,5 cm hrubé plátky (asi 6 kusů). Dno mísy s víkem vysypeme kořením adžika a potom postupně ukládáme plátky masa, které vždy okořeníme adžikou. Uzavřené necháme v chladničce odležet do druhého dne
Druhý den maso naskládáme do pekáče, podlijeme vodou a necháme péct. Dále si očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme. Větší mrkev nakrájíme na nudličky, velkou cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na proužky. Malou cuketu, papriky, brambory a kedlubnu nakrájíme na kostičky
Vytáhneme pekáč s předpečeným masem a navrstvíme na něj zeleninu. Osolíme, okořeníme drceným kmínem a adžikou. Na zeleninu urovnáme kostičky brambor, osolíme, poprášíme grilovacím kořením, majoránkou a oreganem
Připravenou směs zeleniny s krkovicí dáme péct do trouby. Po půlhodině zeleninu s brambory promícháme a plátky masa dáme nahoru na zeleninovou postýlku a dopečeme
Krkovičku s adžikou na zeleninové postýlce podáváme jako hlavní chod z jednoho pekáče bez přílohy. Kdo je více hladový, může přikusovat chléb.