Krocan s pistáciemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
3 kg krocan
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř
nádivka
125 ml mléko
125 ml smetana ke šlehání
500 g mleté vepřové maso
50 g mleté pistácie
250 g bílý chléb bez kůrky

Postup přípravy receptu

  1. Krocana očistíme, omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ho osolíme a okořeníme.

  2. Chléb zalijeme mlékem a smetanou. Srdce a játra z krocana drobně pokrájíme a vmícháme do mletého masa spolu s vymačkaným chlebem. Směs dochutíme muškátovým oříškem a solí. Nakonec vmícháme mleté pistácie.

  3. Touto nádivkou krocana naplníme, zašijeme, celého potřeme olejem, dáme na pekáč a pečeme asi 2,5 hodiny dozlatohněda. Během pečení jej často podléváme vypečenou šťávou.

  4. Krocana s pistáciemi servírujeme například s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!