Velikonoční cupcakes s krocany recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 60 ml mléko 100 g hladká mouka 95 g polohrubá mouka 1,5 lžička kypřící prášek do pečiva 130 g třtinový cukr 70 ml smetana 33% 170 g čokoláda 70% 150 g čokoláda 70% 115 g Hera Máslová příchuť 113 g Hera Máslová příchuť
Postup Velikonoční cupcakes s krocany
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 175 ˚C. Rostlinný tuk Hera Máslová příchuť vyšleháme, až změkne, pokud se lepí na stěny tak stíráme gumovou stěrkou. Přidáme cukr a šleháme do hladké pěny, opět stíráme kraje, ať je to hezky rovnoměrné. Přidáme postupně vejce. Odvážíme a prosejeme mouku, kypřící prášek a sůl, odměříme mléko
Do těsta přisypeme polovinu moučné směsi, mléko a druhou polovinu sypkých surovin. Kousky čokolády se smetanou rozmícháme nad sporákem do hladké hmoty a vychladlou přimícháme. Hladké těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinového plechu vyloženého papírovými košíčky
Pečeme 17 - 20 minut, upečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle - pokud se nelepí, je upečeno
V rendlíku rozpusťte tuk Hera Máslová příchuť s kousky čokolády, míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Necháme chvíli vychladnout. Vychladlým krémem, potíráme cupcakes a zdobíme lentilkami
Cupcake alá krocan podáváme jako jedinečnou sladkost k různým příležitostem.