Krokety z drůbežího masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks brambory
300 g drůbeží maso
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
1-2 vejce
olej na smažení
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Než brambory vychladnou, obereme pečené drůbeží maso (krůta, kuře apod.) od kostí a nakrájíme nadrobno. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme do misky.

  2. K bramborám přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, nakrájené maso a vše důkladně promícháme. Z připraveného těstíčka tvoříme placičky a obalíme je ve strouhance.

  3. Placičky smažíme na oleji po obou stranách dozlatova.

  4. Krokety z drůbežího masa podáváme s oblíbeným zeleninovým salátem. K placičkám můžeme přidat i dip podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!