Krokety z kuřete recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks kuře
2 lžíce polohrubá mouka
petrželová nať
podle potřeby
vývar
tuk na smažení
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, rozčtvrtíme, osolíme, vložíme na plech se lžicí másla a upečeme doměkka.

  2. Vychladlé kuře vykostíme a maso jemně usekáme. Do másla od pečení kuřete přidáme zbylé máslo, mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a vymícháme na hustší kaši.

  3. Po odstavení z ohně přimícháme do kaše žloutky, přidáme usekáne maso, sekanou petrželovou nať, směs podle potřeby přisolíme a necháme vychladnout.

  4. Z vychladlé směsi tvoříme malé krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích, ve strouhánce a osmažíme. Já krokety z kuřete dávám po osmažení na papírové ubrousky, aby nasákly tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!