Kroupové karbanátky se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g olej
sůl
1 ks vejce
50 g máslo
150 g strouhanka
100 g cibule
bazalka
200 g mražený špenát
mletý černý pepř
150 g smetana na vaření
400 g ječmenné kroupy

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy připravíme podle návodu, vaříme 2 - 3 hodiny (předem !) ve vodě. Špenát necháme rozmrazit. Kroupy necháme vychladit.

  2. Očištěnou cibuli nakrájíme na malé kousky a osmažíme na másle.

  3. Přidáme špenát a smíchame ho s cibulí, kroupami, smetanou, vejcem a kořením. Podle chuti směs osolíme. Po vychlazení formujeme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v oleji dozlatova.

  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborová kaše nebo zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!