Salámovo-vaječná tlačenka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
1 sklenka majonéza
1 sklenice moravanka
mletý pepř
200 g šunkový salám
2 lžíce želatina v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Pak je oloupeme. Moravanku nebo kunovjanku scedíme a nálev zachytíme. Odměříme 2 dl, popřípadě ho dolijeme vodou

  2. Scezenou zeleninu, salám a vejce nakrájíme na menší kousky. Obvykle 2 nakrájím a zbylá vkládám vcelku pro ozdobu

  3. Želatinu namočíme do nálevu, necháme chvíli nabobtnat, potom zahřejeme, ale nevaříme. Želatinu nalijeme na zeleninu, kam jsme přidali majonézu. Podle chuti osolíme, opepříme, důkladně promícháme a nalijeme do hranaté obdélníkové formy o rozměrech 11x26 cm. Tu si raději předem vyložíme potravinářskou fólií

  4. Salámovo-vaječnou tlačenka dáme do lednice asi na 2 hodiny ztuhnout. Pak ji nakrájíme a podáváme podle chuti nebo potřeby. Nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!