Kroupové rizoto s lančmítem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
1 ks cibule
350 g kroupy
250 g lančmít
100 ml zeleninový vývar
200 g třešňová rajčata
200 g sterilované houby
1 hrst petrželka kudrnka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy dáme do osolené vody a vaříme asi 30 minut. Scedíme, lančmít zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno, nakládané houby slijeme a necháme okapat.

  2. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli, pak přidáme lančmit, česnek s houbami a osmahneme, přisypeme kroupy a rozšlehaná rajčátka, podlijeme vývarem a krátce podusíme, nakonec ochutíme petrželkou a pepřem.

  3. Kroupové rizoto s lančmítem podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!