Křupavé kuře s kořením a pomerančem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 lžic ocet 1 kg pomeranč 1 ks kuře 20 ks hřebíček 1 lžíce glutasol 1 lžíce med 1 lžíce vodka 5 ks bobkový list 1 balíček mletý bílý pepř 1 l olej na smažení pomerančová kůra 1 ks hvězdička badyánu 1 lžíce škrob na maso
Postup Křupavé kuře s kořením a pomerančem recept
Postup přípravy receptu
-
Do 3 litrů vody dáme glutasol, pepř, hvězdičku badyánu, hřebíček, bobkový list a pomerančovou kůru z 1 pomeranče. Osolíme (4lžíce), promícháme a necháme do druhého dne stát.
Přidáme ocet, vodku, med a škrob a povaříme 10 minut. Do takto připravené marinády vložíme kuře a vaříme doměkka (asi 20 minut). Potom kuře naporcujeme nůžkami na kousky (asi 8cm) i s kostmi.
Do větší pánve dáme celý olej, ten rozpálíme a kousky kuřete osmažíme dozlatova.
Pomeranče oloupeme na měsíčky, ty ještě rozkrojíme na tři dílky a podáváme ke křupavému kuřeti jako přílohu.