Krupicová bramboračka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
petrželka
300 g brambory
1 l voda
1 lžíce vegeta
4 lžíce krupice
mletý pepř
3 lžičky polohrubá mouka
0.3 kostky zeleninový bujón
0.5 lžičky mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zasypeme ji paprikou a osmahneme. Přilijeme vodu a uvedeme do varu.

  2. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvaříme je do poloměkka. Za stálého míchání přidáme krupici, bujón, vegetu a vše ještě chvíli povaříme. Nakonec bramboračku podle chuti ochutíme sekanou petrželkou, solí a pepřem.

  3. Krupicovou bramboračku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!