Krupicová bramboračka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 40 g máslo petrželka 300 g brambory 1 l voda 1 lžíce vegeta 4 lžíce krupice mletý pepř 3 lžičky polohrubá mouka 0.3 kostky zeleninový bujón 0.5 lžičky mletá sladká paprika
Postup Krupicová bramboračka recept
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zasypeme ji paprikou a osmahneme. Přilijeme vodu a uvedeme do varu.
Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory a uvaříme je do poloměkka. Za stálého míchání přidáme krupici, bujón, vegetu a vše ještě chvíli povaříme. Nakonec bramboračku podle chuti ochutíme sekanou petrželkou, solí a pepřem.
Krupicovou bramboračku ihned podáváme.