Krupicové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
80 g máslo
500 ml mléko
150 g krupice
podle chuti
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Mléko svaříme s krupičkou v hustou kaši, která se nelepí na hrnec.

  2. Do teplé kaše vmícháme máslo, sůl, špetku strouhaného muškátového oříšku. Kaši necháme vychladnout. Do vychladlé kaše rozklepneme obě vejce. Těsto důkladně promícháme.

  3. V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji.

  4. Z krupicového těsta válíme pomoučněnou rukou malé knedlíčky nebo větší knedlíky, které ihned zaváříme v připravené vroucí vodě.

  5. Krupicové knedlíčky podáváme jako přílohu k masu nebo omáčkám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!