Kukuřičná polévka s rýží recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
2 ks vejce
2 špetky mletý černý pepř
8 ks kukuřičný klas
1 hrst rýže basmati

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme asi dva litry vody, osolíme, vložíme alespoň čtyři kukuřičné klasy a dáme vařit. Můžeme klidně vložit i osm klasů, tedy podle velikosti hrnce a rodiny. Kukuřičné klasy vaříme asi hodinu a půl podle toho, jak jsou klasy vyzrálé. Průběžně zkoušíme vidličkou, jestli lze zrna lehce oddělit od klasu a pokud jsou zrna měkká k jídlu

  2. Poté kukuřičné klasy vyjmeme a můžeme podávat jako hlavní chod. Nejčastěji se klasy jí samotné jen posypané solí a případně potřené lehce máslem

  3. Do vody, ve které se vařila kukuřice, vložíme jednu či dvě cibule a necháme asi 20 minut vařit. Poté vsypeme hrstku rýže a necháme asi 10 minut vařit. Do hrnku si připravíme dvě syrová vejce, osolíme, opepříme a zamícháme. Následně vlijeme do vařící polévky, rychle rozšleháme a necháme ještě pár minut vařit

  4. Kukuřičnou polévku s rýží ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!