Kuličky z odpalovaného těsta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 ks vejce
120 g máslo
1/2 l mléko
250 ml voda
3 lžíce cukr krupice
150 g hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1,5 balíček vanilkový pudink v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme máslo a vodu, postavíme na střední plamen a zahříváme. Až se máslo rozpustí a směs začne vřít sundáme ji z plamene, přidáme najednou mouku a vařečkou důkladně mícháme, až se směs přestane lepit na stěny hrnce a vytvoří kouli

  2. Přidáme vejce, jedno po druhém a každé zapracujeme do těsta tak, aby těsto bylo hladké a lesklé

  3. Na vymaštěném plechu tvoříme lžičkou nebo stříkačkou malé kuličky, které pečeme přibližně 25 minut na teplotu 180 - 190°C

  4. Čerstvě upečené kuličky ihned propícháme, aby z nich odešla pára a udržely si tvar

  5. Krém si připravíme uvařením hustšího pudinku, který když vychladne smícháme lehounce s dotuha vyšlehanou šlehačkou. Tuto směs vstřikujeme do studených kuliček a dáme vychladit do lednice nebo na kratší dobu do mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!