Kuskus s hříbky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
majoránka
mletý pepř
drcený kmín
1 konzerva sterilovaný hrášek
1/2 kostky houbový bujon
250 - 300 g čerstvé hřiby
200 g celozrnný kuskus

Postup přípravy receptu

  1. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky nebo jiné kousky. Osmahneme na másle, podlijeme troškou vody a necháme podusit. Ochutíme kmínem, pepřem a v závěru i solí. Hříbky jsou hotové, když jsou měkké a šťáva vydušená

  2. Mezitím vsypeme do misky kuskus, zalijeme horkou vodou a přidáme půl kostky houbového bujonu. Přikryjeme a necháme nabobtnat, pak pomocí vidličky vmícháme asi 2 lžíce másla

  3. Do kuskusu přidáme podušené hříbky, scezený hrášek a v kastrolku krátce prohřejeme. Můžeme dochutit majoránkou, kterou nešetříme

  4. Kuskus s hříbky rozdělíme na talířky a podáváme na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!