Kuskus s hříbky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo majoránka mletý pepř drcený kmín 1 konzerva sterilovaný hrášek 1/2 kostky houbový bujon 250 - 300 g čerstvé hřiby 200 g celozrnný kuskus
Postup Kuskus s hříbky
Postup přípravy receptu
-
Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky nebo jiné kousky. Osmahneme na másle, podlijeme troškou vody a necháme podusit. Ochutíme kmínem, pepřem a v závěru i solí. Hříbky jsou hotové, když jsou měkké a šťáva vydušená
Mezitím vsypeme do misky kuskus, zalijeme horkou vodou a přidáme půl kostky houbového bujonu. Přikryjeme a necháme nabobtnat, pak pomocí vidličky vmícháme asi 2 lžíce másla
Do kuskusu přidáme podušené hříbky, scezený hrášek a v kastrolku krátce prohřejeme. Můžeme dochutit majoránkou, kterou nešetříme
Kuskus s hříbky rozdělíme na talířky a podáváme na oběd či večeři.