Kuskus s treskou a špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl vývar voda 3 ks mrkev 220 g treska 2 hrnky kuskus olivový olej 400 g listový špenát 1 ks řapíkatý celer mletý černý pepř bílé suché víno
Postup Kuskus s treskou a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Očištěný řapíkatý celer a oloupaný česnek s mrkví nakrájíme na drobno. Rozmrazenou tresku opláchneme a osušíme. Tresku nakrájíme na menší kousky. Opraný špenát překrájíme
Nakrájenou zeleninu provaříme a z vývaru připravíme kuskus podle návodu na obalu. Ke kuskusu přidáme lžíci oleje a nabobtnalý kuskus promícháme
Na oleji osmažíme tresku s česnekem, poté podlijeme suchým vínem. Po vyprchání vína vložíme špenát, podlijeme troškou vývaru a společně s treskou na pár minut podusíme. Tresku se špenátem dochutíme solí a pepřem
Kuskus podáváme s treskou a špenátem k hlavnímu chodu.