Kůzlečí ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 4 lžíce máslo 120 ml mléko 2 ks cibule 5 kuliček nové koření mletý bílý pepř 2 kuličky celý pepř 1000 g kůzlečí maso 120 g kořenová zelenina 2 lžíce sterilovaný hrášek 600 ml vývar z kůzlečích kostí
Postup Kůzlečí ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Kůzlečí maso důkladně opláchneme ve studené vodě, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a jemně posekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibulku na něm orestujeme. Oloupaný česnek prolisujeme.
Směs kořenové zeleniny očistíme, omyjeme a rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu hrubě nastrouháme. Maso, česnek a zeleninu opečeme, zalijeme as 1/4 litrem vody, osolíme a dusíme do měkka.
Hotové maso vyjmeme do mísy a udržujeme teplé. Vzniklou šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a mlékem. Nejméně 20 minut povaříme, potom osolíme, opepříme a propasírujeme přes jemné sítko.
Mezi tím si nakrájíme zbylou kořenovou zeleninu, povaříme ji v osolené vodě a vložíme do omáčky spolu s masem a sterilovaným hráškem.
Nejlepší přílohou k pokrmu je houskový knedlík.