Kůzlečí ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
4 lžíce máslo
120 ml mléko
2 ks cibule
5 kuliček nové koření
mletý bílý pepř
2 kuličky celý pepř
1000 g kůzlečí maso
120 g kořenová zelenina
2 lžíce sterilovaný hrášek
600 ml vývar z kůzlečích kostí

Postup přípravy receptu

  1. Kůzlečí maso důkladně opláchneme ve studené vodě, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Cibule oloupeme a jemně posekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibulku na něm orestujeme. Oloupaný česnek prolisujeme.

  2. Směs kořenové zeleniny očistíme, omyjeme a rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu hrubě nastrouháme. Maso, česnek a zeleninu opečeme, zalijeme as 1/4 litrem vody, osolíme a dusíme do měkka.

  3. Hotové maso vyjmeme do mísy a udržujeme teplé. Vzniklou šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a mlékem. Nejméně 20 minut povaříme, potom osolíme, opepříme a propasírujeme přes jemné sítko.

  4. Mezi tím si nakrájíme zbylou kořenovou zeleninu, povaříme ji v osolené vodě a vložíme do omáčky spolu s masem a sterilovaným hráškem.

  5. Nejlepší přílohou k pokrmu je houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!