Hovězí hranolky v kokosové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl vývar 1 lžíce čerstvý zázvor sojová omáčka 1 ks červená kapie 1 svazeček jarní cibulka 1 lžička mletý kmín 1 lžička limetková šťáva 1/4 ks celá skořice 3 - 4 snítky čerstvý koriandr mletý černý pepř 300 ml kokosové mléko 800 g hovězí zadní maso 1 ks čerstvá chilli paprika
Postup Hovězí hranolky v kokosové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní maso očistíme, nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Stroužky česneku a chilli papričku očistíme a jemně usekáme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Kapii a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobno
Hranolky masa zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Pak maso vyjmeme, odložíme stranou a na výpeku orestujeme česnek, chilli papriku, kmín, nastrouhaný zázvor a podélně rozkrojený malý kousek skořice. Do směsi vrátíme opečené hranolky masa, vše podlijeme kokosovým mlékem a vývarem. Masovou směs zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme kapii a nakrájenou jarní cibulku, vše krátce necháme přejít varem, vmícháme usekaný koriandr a podle potřeby dochutíme sojovou omáčkou a limetkovou šťávou
Hovězí hranolky se zeleninou v kokosové omáčce podáváme s jasmínovou rýží.