Hovězí hranolky v kokosové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1 lžíce čerstvý zázvor
sojová omáčka
1 ks červená kapie
1 svazeček jarní cibulka
1 lžička mletý kmín
1 lžička limetková šťáva
1/4 ks celá skořice
3 - 4 snítky čerstvý koriandr
mletý černý pepř
300 ml kokosové mléko
800 g hovězí zadní maso
1 ks čerstvá chilli paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní maso očistíme, nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Stroužky česneku a chilli papričku očistíme a jemně usekáme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Kapii a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobno

  2. Hranolky masa zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Pak maso vyjmeme, odložíme stranou a na výpeku orestujeme česnek, chilli papriku, kmín, nastrouhaný zázvor a podélně rozkrojený malý kousek skořice. Do směsi vrátíme opečené hranolky masa, vše podlijeme kokosovým mlékem a vývarem. Masovou směs zvolna dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme kapii a nakrájenou jarní cibulku, vše krátce necháme přejít varem, vmícháme usekaný koriandr a podle potřeby dochutíme sojovou omáčkou a limetkovou šťávou

  3. Hovězí hranolky se zeleninou v kokosové omáčce podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!