Květák na smetaně a pepři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks cibule
0.5 ks květák
0.5 kelímku smetana 30%
1 lžička nakládaný celý zelený pepř
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
citronová štáva
ostrá papriková pasta
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Menší květák (stačí půlka) očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme cibuli a osmahneme. Přidáme malé kousky květáku, chvíli restujeme. Osolíme, opepříme a po chvíli přidáme mletou sladkou papriku a paprikovou pastu. Já ji mám dovezenou z Maďarska, ale určitě bude k sehnání i u nás. Zarestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Když se voda skoro vydusí, podlijeme smetanou a přidáme nakládaný zelený pepř. Pokud někomu vadí, vynechá ho. Nakonec květák zakápneme citronem.

  3. Květák na smetaně a pepři je skvělou přílohou k rybě, ale chutná i samostatně s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!