Květák na smetaně a pepři recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 ks cibule 0.5 ks květák 0.5 kelímku smetana 30% 1 lžička nakládaný celý zelený pepř podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř citronová štáva ostrá papriková pasta podle potřeby máslo
Postup Květák na smetaně a pepři recept
Postup přípravy receptu
-
Menší květák (stačí půlka) očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme cibuli a osmahneme. Přidáme malé kousky květáku, chvíli restujeme. Osolíme, opepříme a po chvíli přidáme mletou sladkou papriku a paprikovou pastu. Já ji mám dovezenou z Maďarska, ale určitě bude k sehnání i u nás. Zarestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Když se voda skoro vydusí, podlijeme smetanou a přidáme nakládaný zelený pepř. Pokud někomu vadí, vynechá ho. Nakonec květák zakápneme citronem.
Květák na smetaně a pepři je skvělou přílohou k rybě, ale chutná i samostatně s čerstvým pečivem.