Květáková koule plněná mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

200 g slanina
4 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
100 ml mléko
1 ks cibule
1 plátek chléb
1 ks květák
500 g mleté maso
200 g plátkový sýr
mletý černý pepř
2 kostky bujon

Postup přípravy receptu

  1. Celou hlávku květáku omyjeme a vložíme do vroucí vody, ve které jsme rozvařili 2 kostky bujonu. Vaříme do poloměkka. Uvařený květák vyjmeme, utěrkou osušíme a necháme vychladnout. Můžeme použít květák jen pečený, ale bude tvrdší. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a chléb namočíme do mléka

  2. Připravíme si plech na pečení, který namažeme olejem a poklademe plátky slaniny do tvaru kruhu. Do středu položíme celý květák. Mleté maso v misce smícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a namočeným starším chlebem. Osolíme a opepříme podle chuti

  3. Masovou hmotu navrstvíme na květák a pěkně uhladíme. Poklademe plátkovým sýrem a slaninou zabalíme celý povrch

  4. Květákovou kouli naplněnou mletým masem pečeme cca 45 - 50 minut zakrytou alobalem v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C. Pak alobal odstraníme a teplotu zvýšíme, abychom dostali křupavou krustu

  5. Květákovou kouli krájíme a podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!