Kukuřičný klas s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 stroužky česnek
vývar
máslo
olivový olej
1 ks jarní cibulka
1 hrst čerstvá petrželka
3 lžíce sladký kečup
2 ks kukuřičný klas
2 ks malá chilli paprička
2 ks sušená rajčata v oleji
2 lžíce olej z nakládaných rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme, přidáme kukuřice, osolíme, podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka

  2. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a jemně usekáme. Papričky zbavíme semínek a pokrájíme nadrobno. Sušená rajčata nakrájíme na jemné nudličky

  3. Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přimícháme papričky a rajčata, podlijeme 2 lžícemi oleje z rajčat a zahustíme sladkým kečupem. Podle potřeby přilijeme malé množství vývaru, krátce povaříme. Podle chuti osladíme a osolíme. Nakonec vmícháme usekanou petrželku. Omáčku necháme přejít varem, odstavíme a vychladíme

  4. Kukuřici dušenou na másle podáváme s pikantní omáčkou, kterou servírujeme zvlášť v malé mističce. Výbornou přílohou ke kukuřičnému klasu s pikantní omáčkou je opečený toastový chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!