Květáková omeleta s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
0 sklenek mléko
2 ks pórek
600 g květák
1 lžíce šafrán
40 g parmazán
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
4 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na drobné růžičky, které opláchneme a namočíme do studené vody. Pórek očistíme a bílou část nakrájíme na slabá kolečka. Šafrán rozpustíme v malém množství teplé vody. Parmazán nastrouháme na jemno.

  2. V teflonové pánvi s olivovým olejem osmažíme čistý pórek. Po změknutí (asi po dvou minutách) přidáme odkapané květákové růžičky, osolíme, opepříme a podle potřeby podléváme lžícemi vody. Asi po 10 minutách přilijeme šafrán a vaříme pomalu do změknutí. Měkký květák (úplně bez vody) necháme zcela vychladnout.

  3. Vejce rozšleháme, promícháme s mlékem, troškou nastrouhaného muškátového oříšku, nastrouhaným parmazánem, solí a vychladlým květákem.

  4. Květákovou směs vlijeme na pánev potřenou olejem a opékáme z obou stran dozlatova jako klasickou omeletu.

  5. Květákovou omeletu s bylinkami nakrájíme na 4 díly a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!