Květáková polévka podle Andrejky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks máslo 1 hrst strouhanka 1 l voda 1 hlávka květák 1 hrst hladká mouka 1 ks vajíčko podle chuti oříšek muškátový špetka soli
Postup Květáková polévka podle Andrejky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme květák ve slané vodě. Mezi tím, co se bude vařit květák, tak si uděláme jíšku z másla a mouky. Květák vyndáme (v hrnci mohou zůstat menší kousky, které nevadí). Do zeleninového vývaru přidáme jíšku.
Dále si uděláme knedlíčky, rozklepneme vajíčko do misky, přidáme strouhanku a trochu muškátového oříšku, zamícháme a uděláme kuličky.
Kuličky necháme v zeleninovém vývaru provařit asi 5 minut do změknutí.
Hotovou květákovou polévku s knedlíčky podáváme teplou.