Květáková polévka podle Andrejky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks máslo
1 hrst strouhanka
1 l voda
1 hlávka květák
1 hrst hladká mouka
1 ks vajíčko
podle chuti
oříšek muškátový
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme květák ve slané vodě. Mezi tím, co se bude vařit květák, tak si uděláme jíšku z másla a mouky. Květák vyndáme (v hrnci mohou zůstat menší kousky, které nevadí). Do zeleninového vývaru přidáme jíšku.

  2. Dále si uděláme knedlíčky, rozklepneme vajíčko do misky, přidáme strouhanku a trochu muškátového oříšku, zamícháme a uděláme kuličky.

  3. Kuličky necháme v zeleninovém vývaru provařit asi 5 minut do změknutí.

  4. Hotovou květákovou polévku s knedlíčky podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!