Květáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml vývar
40 g máslo
1 ks žloutek
5 lžic smetana
1 l voda
600 g květák
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a nakrájíme nebo rozebereme na růžičky. Ve vroucí osolené vodě jej uvaříme doměkka.

  2. Část vývaru z květáku slijeme a květák ve vývaru rozšleháme na menší kousky. Přilijeme vývar, podle potřeby ještě trochu osolíme, opepříme a polévku přivedeme k varu. Pak přidáme máslo a odstavíme. Ve smetaně rozšleháme žloutek a smetanu rychle zašleháme do polévky. Květákovou polévku již nevaříme.

  3. Květákovou polévku rozdělíme na talíře a podáváme. Můžeme zdobit třeba petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!