Bábovka s chutí granátového jablka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 180 g cukr 4 ks vejce 170 g máslo 50 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva cukr moučka 300 g hladká mouka tuk na vymazání mouka na vysypání 50 ml štáva z granátového jablka
Postup Bábovka s chutí granátového jablka
Postup přípravy receptu
-
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou.Troubu zapneme na 170 °C
Měkké máslo utřeme s cukrem a vejci. Přišleháme ovocnou šťávu, mléko a naposledy mouku prosetou s práškem do pečiva
Těsto na bábovku uhladíme ve formě a pečeme asi 40 minut. Upečenou bábovku necháme vychladit a poté vyklopíme
Bábovku s chutí granátového jablka můžeme pocukrovat cukrem moučka a podávat třeba ke svačině.