Květáková polévka s křenem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 0.3 l mléko 1 ks jablko 1 ks květák 2 lžičky křen 2 lžičky kari 0.5 lžičky cukr krupice 1 lžíce hladká mouka 0.5 lžičky mletý bílý pepř 1 lžíce rozpuštěný tuk
Postup Květáková polévka s křenem recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě 20 minut vaříme. Pak ho vyndáme z vody, kterou si uchováme, a necháme okapat a mírně vychladnout.
Jablka umyjeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme nahrubo. Mouku s tukem uhněteme.
1/4 l vody z květáku smícháme s vlažným mlékem a ručním šlehačem ve vývaru rozšleháme květák. Polévku uvedeme do varu a za stálého míchání ji zahustíme.
Nakonec přidáme jablko, křen a ochutíme kořením. Květákovou polévku s křenem podle chuti osladíme nebo osolíme.