Květáková polévka s křenem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
0.3 l mléko
1 ks jablko
1 ks květák
2 lžičky křen
2 lžičky kari
0.5 lžičky cukr krupice
1 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky mletý bílý pepř
1 lžíce rozpuštěný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě 20 minut vaříme. Pak ho vyndáme z vody, kterou si uchováme, a necháme okapat a mírně vychladnout.

  2. Jablka umyjeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme nahrubo. Mouku s tukem uhněteme.

  3. 1/4 l vody z květáku smícháme s vlažným mlékem a ručním šlehačem ve vývaru rozšleháme květák. Polévku uvedeme do varu a za stálého míchání ji zahustíme.

  4. Nakonec přidáme jablko, křen a ochutíme kořením. Květákovou polévku s křenem podle chuti osladíme nebo osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!