Květáková polévka s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
voda
1 ks mrkev
1 ks květák
1 kelímek kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
zelená petrželka
2 ks vejce natvrdo
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu čistíme. Mrkev nastrouháme nahrubo, květák nasekáme.

  2. Mrkev osmažíme na oleji, aby pustila šťávu. Přidáme sekaný květák, ještě společně osmažíme a zalijeme vodou, asi 1 l. Základ polévky osolíme a necháme vařit skoro doměkka. Před dovařením přidáme polévkové koření, hladkou mouku rozšlehanou ve studené vodě a dovaříme. Nakonec do květákové polévky s mrkví přidáme kysanou smetanu a sekaná vejce.

  3. Květákovou polévku s mrkví ozdobíme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!