Česká rybí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
1 ks cibule
60 g hrách
50 g hladká mouka
mletý zázvor
300 g kořenová zelenina
2 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 ks kapří hlava
50 g máslo na jíšku
500 g mlíčí, jikry a odřezky z kapra

Postup přípravy receptu

  1. Kapří hlavy omyjeme, odstraníme z nich žábry, oči a ploutve. Celer, mrkev a petržel očistíme, oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelenou petrželku usekáme

  2. Rybí vnitřnosti propláchneme a uvaříme v menším množství osolené vody doměkka. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. V hrnci na másle zpěníme cibuli a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Jakmile zelenina zhnědne, zalijeme ji vodou a vložíme kapří hlavy, odřezky z kapra a hrách. Vše vaříme asi půl hodiny doměkka

  3. Potom rybí polévku přecedíme, osolíme a ochutíme pepřem a mletým zázvorem. Vmícháme uvařené vnitřnosti a zahustíme máslovou jíškou. Českou rybí polévku povaříme ještě asi 10 minut, vsypeme usekanou petrželku a můžeme podávat

  4. K české vánoční rybí polévce nesmějí samozřejmě chybět houskové krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!