Česká rybí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 150 g máslo 1 ks cibule 60 g hrách 50 g hladká mouka mletý zázvor 300 g kořenová zelenina 2 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř 2 ks kapří hlava 50 g máslo na jíšku 500 g mlíčí, jikry a odřezky z kapra
Postup Česká rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
Kapří hlavy omyjeme, odstraníme z nich žábry, oči a ploutve. Celer, mrkev a petržel očistíme, oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelenou petrželku usekáme
Rybí vnitřnosti propláchneme a uvaříme v menším množství osolené vody doměkka. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. V hrnci na másle zpěníme cibuli a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Jakmile zelenina zhnědne, zalijeme ji vodou a vložíme kapří hlavy, odřezky z kapra a hrách. Vše vaříme asi půl hodiny doměkka
Potom rybí polévku přecedíme, osolíme a ochutíme pepřem a mletým zázvorem. Vmícháme uvařené vnitřnosti a zahustíme máslovou jíškou. Českou rybí polévku povaříme ještě asi 10 minut, vsypeme usekanou petrželku a můžeme podávat
K české vánoční rybí polévce nesmějí samozřejmě chybět houskové krutony.