Květáková polévka s parmazánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks pórek 1 ks květák 1 ks strouhaný parmazán 1 lžíce hladká mouka 1 ks muškátový oříšek podle chuti sůl vývar máslo majoránka mletý pepř sušené oregano čerstvá pažitka
Postup Květáková polévka s parmazánem recept
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vody dáme rozkrájený pečlivě umytý květák a necháme vařit.
Mezitím nakrájíme pórek na kolečka, oloupeme 3 stroužky česneku. Je-li uvařený květák, ve větším hrnci osmažíme na másle pórek. Přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku, lžíci hladké mouky, rychle promícháme a zalijeme připraveným horkým vývarem. Poté vložíme do hrnce uvařený květák a stroužky česneku. Necháme chvíli povařit.
Poté polévku rozmixujeme tak, aby zůstalo několik květákových růžiček. Přidáme půlku nastrouhaného muškátového oříšku, pepř a sůl podle chuti, špetku oregana a špetku majoránky. Necháme ještě asi 12 minut povařit na mírném ohni. Nakonec do polévky přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a polévka je hotova.
Květákovou polévku s parmazánem rozdělíme do připravených talířů a ozdobíme čerstvou nasekanou pažitkou. Ihned podáváme.