Sekaná se žampiony a okurkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžíce olej sůl 2 ks vejce 1 ks cibule 1 ks houska 200 g žampiony 1/2 lžičky citronová kůra mletý bílý pepř 150 - 200 g anglická slanina 1 ks salátová okurka 1 lžíce dijonská hořčice 750 g mleté maso (směs) tuk 100 % na vymazání
Postup Sekaná se žampiony a okurkou
Postup přípravy receptu
-
Včerejší housku nakrájíme na kostky a zalijeme vodou. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky a osmahneme je na rozpáleném oleji. Osolíme i opepříme a necháme vychladnout. Mladou salátovou okurku nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Housku vymačkáme a důkladně promícháme (rukama prohněteme) s mletým masem, vejci, cibulí a hořčicí. Masovou směs ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Nakonec vmícháme studené žampiony i nudličky okurky a rukama vytvoříme "šišku"
Sekanou pečeni obalíme plátky anglické slaniny a přeneseme ji do vymaštěného pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 200 °C. Pokud se sekaná během pečení připaluje, podlijeme ji troškou horké vody. Před koncem pečení sekanou přikryjeme alobalem
Sekanou se žampiony a okurkou podáváme s vařenými brambory přelitými rozpuštěným máslem.