Květáková polévka s rozmarýnovými krutony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 500 ml mléko 1 ks cibule 1 ks květák 2 lžíce olivový olej 500 ml kuřecí vývar 80 ml smetana ke šlehání podle chuti sůl mletý černý pepř drobení 200 g chléb 1 lžíce čerstvý rozmarýn
Postup Květáková polévka s rozmarýnovými krutony recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chléb nakrájíme na kostičky. Květák očistíme a nakrájíme na kousky.
Polovinu oleje rozpálíme v hrnci, vmícháme cibuli a 5 minut ji opékáme. Přidáme česnek, polovinu rozmarýnu a necháme 1 minutu opékat. Poté vmícháme květák, krátce opečeme a vlijeme mléko a vývar. Přivedeme k varu a necháme 20 minut probublávat.
Mezitím smícháme nakrájený chléb, zbylý olej a rozmarýn, směs rozprostřeme na plech a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Polévku nakonec rozmixujeme dohladka. Přidáme do ní smetanu, dochutíme solí a pepřem.
Květákovou polévku podáváme s rozmarýnovými krutony.