Květáková polévka se šafránem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl jogurt 0.5 ks cibule 1 hrst květák 1 špetka šafrán olivový olej 1 špetka muškátový oříšek mořská sůl zelený nebo cayenský pepř
Postup Květáková polévka se šafránem recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme a nakrájíme tak, abychom ho měli asi jednu hrst. Pokrájený květák vložíme do vroucí osolené vody, vaříme cca 10 minut a scedíme.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme šafrán, krátce orestujeme a zalijeme vývarem z květáku. Vařený květák krátce orestujeme a zalijeme vývarem z květáku. Vařený květák a polévku rozmixujeme, podle potřeby přihřejeme a přidáme jogurt, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Květákovou polévku podle chuti dosolíme.
Květákovou polévku se šafránem podáváme teplou.