Květáková polévka se šafránem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl jogurt
0.5 ks cibule
1 hrst květák
1 špetka šafrán
olivový olej
1 špetka muškátový oříšek
mořská sůl
zelený nebo cayenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a nakrájíme tak, abychom ho měli asi jednu hrst. Pokrájený květák vložíme do vroucí osolené vody, vaříme cca 10 minut a scedíme.

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme šafrán, krátce orestujeme a zalijeme vývarem z květáku. Vařený květák krátce orestujeme a zalijeme vývarem z květáku. Vařený květák a polévku rozmixujeme, podle potřeby přihřejeme a přidáme jogurt, pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Květákovou polévku podle chuti dosolíme.

  3. Květákovou polévku se šafránem podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!