Květákový pekáč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 lžičky cukr
5 ks vejce
100 g máslo
2 ks květák
0.5 lžičky citronová šťáva
200 g strouhaný sýr
1 kelímek kyselá smetana
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
150 g šunka nebo šunkový salám
podle chuti
sůl
vegeta
čerstvá petrželka
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
na ozdobu
sterilovaná červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný a na růžičky rozebraný květák krátce povaříme v osolené, kapku oslazené a citronem okyselené vodě. Slijeme a necháme okapat. Na nudličky pokrájíme šunku a nastrouháme sýr.

  2. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Růžičky květáku spolu se šunkou dáme do pekáčku, posypeme vegetou a posekanou petrželkou.

  3. Žloutky smícháme se smetanou, strouhaným sýrem a s ušlehaným sněhem z bílků. Trochu osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a květák zalijeme. Pokryjeme lupínky másla.

  4. Takto připravený květákový pekáč do červena zapečeme.

  5. Porce květákového pekáče ozdobíme nakrájenou kapií. Zapečený květák podáváme s bramborem nebo samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!