Kynuté buchty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
50 g máslo
150 ml mléko
20 g droždí
100 g cukr krupice
povidla
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
50 g máslo na potření
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka přidáme trochu cukru a droždí. Připravíme si tak kvásek. Obě másla necháme zvlášť rozpustit. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme do ní sůl, vanilkový cukr, zbytek krupicového cukru, vejce, teplé mléko, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Všechno vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi 40 minut vykynout na teplém místě.

  2. Vykynuté těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, která naplníme povidly. Ta zabalíme, potřeme rozpuštěným máslem a skládáme na vymaštěný plech. Na plechu buchty necháme asi 15 minut vykynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a buchty v ní pečeme 20 - 30 minut.

  3. Před podáváním posypeme buchty moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!