Kynuté buchty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 50 g máslo 150 ml mléko 20 g droždí 100 g cukr krupice povidla 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 50 g máslo na potření moučkový cukr na posypání
Postup Kynuté buchty recept
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka přidáme trochu cukru a droždí. Připravíme si tak kvásek. Obě másla necháme zvlášť rozpustit. Mouku prosejeme do mísy. Přidáme do ní sůl, vanilkový cukr, zbytek krupicového cukru, vejce, teplé mléko, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Všechno vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi 40 minut vykynout na teplém místě.
Vykynuté těsto vyválíme a vykrájíme z něj kolečka, která naplníme povidly. Ta zabalíme, potřeme rozpuštěným máslem a skládáme na vymaštěný plech. Na plechu buchty necháme asi 15 minut vykynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a buchty v ní pečeme 20 - 30 minut.
Před podáváním posypeme buchty moučkovým cukrem.