Kynuté cibuláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks cibule
těsto
0.5 lžičky cukr
12 lžic olej
1 lžička sůl
0.5 kostky droždí
2 hrnky hladká mouka
1 hrnek vlažná voda
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
kmín
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z trochy vody, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí ho vlijeme do mouky a promícháme. Postupně přidáváme olej, vodu a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple nakynout.

  2. Těsto vyválíme na pomoučněném vále asi na tloušťku 1 cm, vykrajujeme větší kolečka, uložíme je dál od sebe na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem.

  3. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a rozdělíme na kolečka z těsta. Přitiskneme ji, posypeme hrubou solí a kmínem a necháme asi 15 minut kynout.

  4. Kynuté cibuláčky pečeme ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!