Kynuté těsto z fary recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
120 g máslo
mléko
21 g droždí
100 g cukr krupice
500 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Trochu vlažného mléka smícháme se lžičkou cukru a rozdrobíme do něj kvasnice. Na teplém místě necháme vykvasit

  2. Máslo utřeme se zbylým cukrem, přidáme špetku soli, vejce, mouku a vykynuté kvasnice. Přilijeme trošku mléka, ale ne příliš, pouze aby nám vzniklo hustší těsto. Velmi dobře jej propracujeme a necháme raději déle kynout

  3. Během kynutí ještě několikráte propracujeme. Těsto necháme kynout vždy na teplém místě

  4. Po vykynutí těsto z fary zpracujeme podle potřeby a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!