Kysaný nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl 2 ks vejce 300 g rajčata 250 g brambory - - majoránka 2 ks cibule 100 g ementál - - pepř mletý 700 g zelí kysané 75 g ořechy kešu - - smetana zahuštěná
Postup Kysaný nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně nasekáme, sýr nastrouháme a oříšky umeleme. Všechny připravené přísady přimícháme do brambor, přidáme smetanu, vejce, osolíme, opepříme, důkladně okořeníme muškátem, promícháme. Směs naplníme do vymaštěné formy a na uhlazený povrch rozdělíme kousky másla. Formu položíme na spodní lištu studené trouby a rozehřejeme na 200°C, pečeme 45 min.